Ohjeet

Torin parkkialuetta hallinnoi Rakennusvirasto, myyntialuetta ja torimyyjille tarkoitettua syväjätesäiliöiden tyhjennyksiä Helsingin Tukkutori ja kierrätyspistettä HSY.

Sopimus torialueen käytöstä velvoittaa toriryhmää ohjeistamaan torin käyttäjiä. Turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi pyydämme noudattamaan seuraavia ohjeita:

Velvollisuudet: jokaisen torialuetta tapahtumiin, myyntiin ja markkinointiin käyttävän tulee tutustua ohjeisiin. Toriryhmällä ja Helsingin Tukkutorilla on sopimus torialueen käytöstä pl. yrittäjille Tukkutorin suoraan vuokraamat myyntipaikat. Helsingin Tukkutorin kautta vakiopaikkojen vuokraus sekä:

 • REKO-toiminta, Helsingin Tukkutori ohjeistaa REKO-toimijoita.
 • Ketterille kioskeille käytössä on paikat 4 ja 5. Varaukset Helsingin Tukkutorin kautta.

 

TORIN PAIKKA- JA KIRPPISKARTTA : Paikkakartta 2018
Lauantaisin Kauppalantien viereinen reuna on varattu yritysten ja yhdistysten toiminnalle ja pöytäpaikat käsityö- ja kirppismyyjille.

 

C:UsersHeidiDocumentsToripaikat..pdfKlikkaa kuvaa nähdäksesi kartan suurempana.

Torin myyntialuetta ja torimyyjille tarkoitettua syväjätesäiliöiden tyhjennyksiä hallinnoi Helsingin Tukkutori. HSY:n vastuulla ovat kierrätyssäiliöt. Parkkialue on Rakennusviraston vastuulla.

 

YLEISET OHJEET:

 • Kaikkien kirpputoripaikoilla myytävien tuotteiden tulee olla  myyjän talouteen kuuluvien omassa käytössä olleita tavaroita pl. käsityöt.
 • Myymättömät tavarat ja vaatteet voi osin kierrättää HSY:n keräyspisteessä, jossa on paperinkeräys, kartongin-, metallin- ja lasinkeräys (värillinen ja väritön), muovikassiastia  sekä tavara- ja vaatekeräysastiat.
 • Toripaikat (yrityksille 4x7m) ja kirpputoripaikat varataan Toriryhmältä etukäteen.
 • Lauantain käsityö- ja kierrätyspöydät: toripöytä (80 cm x 90 cm/puolikas pöytä tai 80 cm x 180 cm/koko pöytä).  Vain kannatusjäsenmaksun maksaneet voivat varata paikkoja lauantain toripäiville ja tapahtumiin.
 • Myyjät huolehtivat omatoimisesti pöydät paikoilleen ja pois. Huomioithan, että pöydät ovat raskaita.
 • Tuoleja ja rekkejä ei ole tarjolla.
 • Kalusteiden tulee täyttää kaupungin vaatimukset. Myyntikalusteiden tulee mm. olla tukevia, jotta ei ole vaaraa niiden kaatumisesta tuulenpuuskassa.
 • Tuotteet eivät saa kilpailla vakituisten torikauppiaiden kanssa ja niille tulee olla tarvittavat edellytykset ja luvat. Vakituisia kauppiaita ovat vihannes- ja juuresmyyjä sekä torikahvila.
 • Helsingin kaupungin elintarvikkeiden ulkomyynnin ohjeistus.
 • Tapahtumien mahdolliset peruutukset ilmoitetaan viimeistään edellisenä päivänä Facebook-sivulla. Lauantaimyyjille pyrimme laittamaan myös sähköpostiviestin.

YHDISTYKSET
Hyväntekeväisyysjärjestöt, harrastusseurat, koululuokat ja yleishyödylliset yhdistykset
, voivat varata torilta paikan veloituksetta. Varaajan tulee kuitenkin olla toriryhmän kannatusjäsen ja ottaa vastuu ohjeiden noudattamisesta.
Torilla voi mm. esitellä toimintaa tai järjestää tapahtumia ja myyjäisiä. Tori on käytettävissä myös iltaisin ja sunnuntaisin.

YRITTÄJÄT:
Torialueilla on kaupungin asettamia ehtoja toiminnalle. Yrityksesi voi olla haagalainen yritys tai torin toimintaan muutoin soveltuva, esim. liikuntaan, lähiruokaan, käsityöläisammattiin, eettiseen kuluttamiseen tai ekologiseen toimintaan liittyvä yritys. Kahvilatoiminta on mahdollista, kun varsinainen torikahvila on kiinni ja markkinapäivänä.
Tapahtumien yhteydessä voi torimyyjillä olla joitakin samoja tuotteita vakituisen torimyyjän valikoiman kanssa. Vakituinen torimyyjä on torilla pe-la klo 6.30-14.30.

TURVALLISUUS:

 • Vakituisten torikauppiaiden paikat sekä  pelastus- ja huoltoreitti tulee pitää vapaana. Torin läpi oleva reitti on  varattu huolto- ja pelastusreitiksi. (Katso kartta). Torilla ei ole ensiaputaitoista päivystäjää ja ambulanssin reitin tulee sairauskohtauksen sattuessa olla esteetön.
 • Kompastumisvaaraa vähennetään merkitsemällä johdot ja ne saavat olla vain ulkokäyttöön soveltuvia.
 • Paloturvallisuus tulee kaikkien tulta käsittelevien huomioida. Kahvilan asiakkaille on tuhkakuppeja pöydissä ja muutoin lähin tuhkakuppi  on bussipysäkillä. Myyntipaikan, jossa käsitellään tulta, yhteyteen on sijoitettava vähintään yksi jauhesammutin (6kg) ja sammutuspeite. Helsingin Tukkutori on toimittanut alkusammutuskaluston, jota voi lainata. Nestekaasupulloja  ja -laitteita ei saa pitää kaivojen päällä.
 • Tori on noin tuhat neliömetriä ja tapahtumissa voi samanaikaisesti olla reilut 100 henkilöä ilman järjestyksenvalvojia.
 • Ruokaa torilla tarjoilevat siivoavat käyttämänsä alueen ja mikäli öljyä tms. liukastumisvaaraa aiheuttavaa läikkyy, on se välittömästi pestävä pois.
 • Torin huoltopäivät ovat ma ja ti, jolloin säiliöitä tyhjennetään ja torin pestään. HSY:n kierrätyssäiliöiden tyhjennys ei tapahdu huoltopäivinä, HSY:n huomautus yleisestä varovaisuudesta kierrätyspisteiden tyhjennysten aikaan:  kierrätyspisteiden astioita tyhjennetään tyhjennysrytmien ja astioiden täyttämisen mukaan.  Astioiden ja tyhjennysauton lähellä ei tule mennä, kun tyhjennykset ovat käynnissä, sillä osa astioista nostetaan ilmaan. Myös autojen liikkuessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Mikäli huomaat turvallisuusriskin tai sinulla on idea toiminnan parantamiseksi, voit laittaa meille sähköpostia.

MUUTA:

 • Akustinen musiikki on sallittu, vahvistetulle musiikille on haettava erikseen tapahtumalupa.
 • Torimme on roskaton.
 • Torille saa tulla koirien kanssa.

KULKEMINEN: Bussit 40, 41 ja 63 sekä Hämeenlinnanväylää kulkevat bussit tuovat lähelle. Raitiovaunun nro 10 päätepysäkiltä on torille 700 metriä. Huopalahden juna- asemalta matkaa kertyy 1,4 km. Parkkipaikkoja on rajoitetusti.

TEEMAT&HYVÄNTEKEVÄISYYSTAPAHTUMAT:
Teemapäiviä ja hyväntekeväisyystapahtumia voi järjestää torilla.

Vapaaehtoistoiminta: haluatko olla mukana Haagan torin toiminnassa? Toriryhmän vapaaehtoisten ryhmään voi ilmoittautua torilla ja tulla mukaan järjestämään kirpputoreja ja/tai tapahtumia. Vakituisempia tehtäviä on myös tarjolla kuten varausten päivystystä ja ilmoitusten tekoa.

Yhdistyksemme rekisteriselosteen saa tarvittaessa  pyytämällä sähköpostitse.         

 

 

Mainokset